HUMAN MINCER”Degradation Paradox”
2008 – Brutal Band Records (İspanya)
İspanyol basını acaba bu albümle ilgili neler düşünüyodur bilmem ama ben çok fena şeyler düşünüyorum. Ama kesinlikle harika şeyler düşündüklerim. Zira 96 dan bu yana çeşitli mevzularla uğarşıp günümüze kadar 3 albüm çıkarabilmiş bu grup için genede çok iyi çalıştıklarını söyleyebilirim zira 2008 kapı gibi bir albümle veda eden grup geldikleri noktanında ne kadar etkileyici olduğunu ortaya koyar cinsten bir albüm olan Degradation Paradox la bu vedayı gerçekleştirdiler.
Aslında ispanyol grupları bu işlerde kendilerine düşeni fazlasıyla yapamalrıyla ünlü olsada human Mincer seviyeyi mümkün olduğunca yukarı çekmeyi başarmış. Zira albümü dinlediğinizdede, gerek albüm kalitesi, gerek bestelerin daha aktif ve yaratıcılıktan nasibini alarak ortaya konmuş olmaları, gerekse gruba yeni kan olarak, Wormed tan da tanıdğımız, vokal Phlegeton ve bass gitarist Guilemoth unda katılmalarıyla grubun tarzı dahada oturmuş ve performansındada gözle görülür bir artış şarkılardada bir okadar dinleyiciyi doyuma ulaştıracak hale gelmiş.
Albüme gelecek olursak dediğim gibi Death/Grind Tarzını ihtiva eden grupların albümleri için söylenebilecek şeyler ya “çok sağlam bir albüm olmuş”tur yada hımmmmm idare eder. Ama human Mincer ın bu albümü için söylenebilecek tek şey ortada ki buna emin olun; tek kelimeyle mükemmel. Zira albümde insanın içini titretecek duvardan duvara çarpacak akımlar mevcut. Yani albümün elektriği Türkiyenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak cinsten. Albüm genel olarak bir Death/Grind albümünden ne bekleniyorsa hepsini bize sunuyor ziyadesiyle. Özellikle şarkıların hepsinde extreme likte sınır tanımayan geçişlere ve ataklara maruz kalacaksınız önceden belirteyim önleminizi alın. Albümde özellikle dikkat edilmesi gereken gitar ve davul atakları mevcut. Zira tek gitarist olan Migueload un elinden çıkan öldürücü riffler ve sert geçişlerin yanı sıra birde geri vokallerede eşlik etmesi, nasıl bir yetenekle karşı karşıya olduğumuzu bize ispatlamakta. Onun dışında albüm 8 öldürücü parçadan oluşmakta ve sözler tamamiyle bir death/grind albümünden bekleneceği üzere hastalıktan ve kadaverik çalışmalardan kırılıyor.
Albümde dikkatimi çeken şarkılarsa, albüme ani, derinden bir yok edicilik ve albümün karakterini ortaya koyan bir girişle açılışı yapan ilk şarkı Flask Copper Deglutition, albüme extreme lik açısından ivme kazandıran 3. şarkı ve albümün aynı zamanda isim şarkısı olan Degradation Paradox, albüme değişim kazandıran ve ne kadar aynı riff teması üstünedede gitse, içeriğinde değişik geçişler ve tekniklerle kendini ayrı bi yere taşıyan 4. şarkı Dyskinetic Martyr Modification, albümde kırılma noktası olan ve kesik geçişlerle albümde çok farlı bir hava yaratan 5. şarkı Scaphocephaly Status Error, yalnız bu şarkıda dikkat edilmesi gereken şey bu kesik geçişler zira dinleyenler şarkıda bir bozuklukmu var demesinler zira sert kesintiler şarkının kendisine aittir.Bundan sonra gelen tüm şarkılarda, 5. şarkı gibi, albümü sürekli değişik biryerlere çeken ve albüme groovy bir hava katan şarkılar.
Albümün dezavantajalrına gelecek olursam albüm yarısına kadar tek riff tip riff düzeni üzerine kurulu bi vaziyette giderken, yarısından sonra albümde değişkenlik ve ilginçlikler meydana gelmekte dolaysıyla albümün tamamına yayılmadığı içinde albümü yarı yarıya sıkıcı hale getirebilmekte. Onun dışında şarkılarda geri vokalden yeterince yararlanılamadığını görüyorumki bunun sebebi tek gitarın aynı anda geri vokal yapması. Onun dışında avrupalı grupların yegane handikapıdır bu,aynı zamanda amerikalı aynı tarz gruplardan çok etkilenmeleri ve bunu albüme çok yansıtmaları.
Kısaca toparlamak gerekirse, albüm grubun eski albümlerini ele alırsak, grubun çok iyi yerlere geldiğinin bi kanıtı vede bu şekilde giderlersede daha iyi yerlere geleceklerininde gösteriyor. Bundan başka albüm özenle açılması ve dikkatle dinlenmesi gereken bir albüm. İspanyanın kalitesini ortaya koyan bir albüm ve şiddetle tavsiye edebilirim.
7,5/10
Orthodox