Vox Mortis – Avignam Jagat Samagram Albüm İncelemesi
Vox Mortis cayır cayır bir death metal sounduyla bizleri Endonezya'dan selamlıyor.‘Avignam Jagat Samagram' adını verdikleri albüm Necropsy Productions tarafından dağıtıma çıkartılmış durumda.
Necropsy Productions – 2021 – Endonezya
Vox Mortis cayır cayır bir death metal sounduyla bizleri Endonezya’dan selamlıyor.‘Avignam Jagat Samagram’ adını verdikleri albüm Necropsy Productions tarafından dağıtıma çıkartılmış durumda. Son derece güçlü ve agresif bir tarzın hakim olduğu albüm beklemediğim ölçüde ilginç bir müzikal içeriğe sahip. Geleneksel death metal ve grindcore karışımı diyebileceğimiz bu çalışmada sıklıkla orkestrasyonlar ve progresif öğeler göze çarpıyor. Dolayısıyla sizi gitarlarda progresif rifflerin, davulda yoğun blast beat kullanımının ve sapına kadar öfkeli brutal vokallerin beklediğini sanırım tahmin edebilirsiniz.Toplamda on üç şarkıdan oluşan kırk dokuz dakikalık albüm başından sonuna değin hız kesmiyor, orta tempoda geçen pasajlar yok denecek kadar az. Albüm oldukça iyi ve profesyonel kotarılmış bir Morbid Angel tribute şarkısı „Chapel of Ghouls/Immortal Rites“ ile sona eriyor, bunu albümün genel havasına baktığımızda tarz olarak diğer şarkılardan biraz farklı tınlayan bir çalışma olarak göstermemiz mümkün.
Ancak grubu benim gözümde enteresan yapan hususlar bunlarla sınırlı değil. Grup hayvan hakları savunuculuğu yapmak gibi son derece önemli bir misyonu üstlenmiş durumda. Bunu şarkı sözlerinden ve isimlerinden de çıkartmak mümkün zira albüm „Forever No to Dog Meat“ (köpek etine hayır), „friends,not food“ (yemek değil arkadaş) gibi hayvan refahı ve mutluluğu odaklı şarkıları içeriyor. Vokalist Doni bir röportajında daha ziyade kedi ve köpek gibi evcil hayvanlara odaklandıklarını, hayvanlar için verdikleri bu mücadele uğuruna aslında kan dökmeye hazır olsalar da diplomatik davranmanın da önemli olduğunu ve „Vox Mortis“ sayesinde bu iki ucu somutlaştırabildiklerini anlatıyor. Doni aynı zamanda Endonezya’daki „Hayvan Muhafızları“ (Animal Defenders Indonesia) adında bir hayvan kurtarma, rehabilitasyon ve sahiplendirme merkezinin de kurucusu. „Hayvan refahı için bu propagandayı yapmaya gerekli olduğu müddetçe devam edeceğiz“ diye de eklemiş kendileri.
Bahsettiğim sebeplerle bu arkadaşlar bence ilgiyi hakediyor. Grind eşlikli death metal anlamında
bestelerin doyuruculuğu ve kayıt kalitesiyle ortaya başarılı bir ürün çıkartılmış olması bir yana, sosyal anlamda da çok değerli bir misyon üstlenmiş olan Jakartalı Vox Mortis’i tüm ön yargılarınızdan kurtularak bir dinleyin derim. Keza suya sabuna dokunmayan ve ardı ardına birbirine benzer albümler yayınlayarak gelir elde eden çoğu „batılı“ gruptan daha sağlam bir mesajları var.
7,5/10