Kritikler

VIOLENTOR ”Violentor”

EBM Records – 2011 – İtalya

İtalyan Thrash Metal grubu Violentor ilk albümlerini Emb Records ile piyasaya sunarken albüme de verdikleri isim için çok uğraşmadılar “Violentor”. Bildiğiniz üzere EBM Records çatısı altında ülkemizin başarılı gruplarından Thrashfire’da bulunuyor. Genel olarak bu firmada underground thrash metal yapıtları sergileniyor.

Grubun şarkı yapısı bana biraz DRI ve Tankard tadı verdi. İmaj olarak daha sert ve karanlık bir tema kullanmayı tercih etmişler. Özellikle bana bu hissiyatı “Too Loud” ve “My Stomach Strong and Fit” isimli parçalar verdi. Albümün genel yapısındaki punk ritimleri ve davul tonları da grubun kökenlere sadık bir şekilde hareket ettiğini bizlere yansıtıyor. Dog vokallerde scream yerine, Lemmy vari bir vokal kullanmış, arka plandaki tekrar şeklinde yer alan back vokallerde punk rock ve rock’n roll tarzını daha açık bir şekilde benimsememize ön ayak oluyor.

Albüm için özetle şöyle diyebilirim, Brezilya yada Alman thrash metal’i gibi saldırgan ve bodoslama gitmiyor. Daha ritmik, melodik ve kısmen de olsa keyifli, neşeli rifler bulunuyor. Grubun imajı ile müzik biraz örtüşmemiş. İmajlarını gördüğümde black/thrash metal grubu ile karşılaşacağımı düşünmeme neden olmuşlardı. Ebm Records gerçekten dünya üzerinde ince eleyip sık dokuyan bir firma ve boş grupları yok gibi…

Uzun lafın kısası Violentor’u dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim,gayet keyifli bir speed/thrash ve yer yer punk metal karışımı sağlanmış.

7.5/10

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu