Kritikler

MALEVOLENTIA ”Republique”

Epictural Producition – 2016 – Fransa

Fransız grubun 3. tam zamanlı albümü olan ”Republique” Epictural Productions etiketi ve Seasons of Mist ‘in dağıtımı ile birlikte dünya genelinde digital ve fiziksel olarak satış kanallarına ulaşmış bulunuyor. Grup kendini orkestrasyon etkili black/death metal olarak isimlendiriyor. Şahsi müzik zevkim bu tarza biraz uzak olduğu için tamamiyle müzikal olarak değerlendireceğim.

Vokalist hatun olunca , hem scream vokallerdeki o gırtlak farkı,hemde soprano ve opera tarzı vokallerdeki güçlülüğü anlayabiliyoruz. Fakat kadın vokal bölümü dışındaki black metal tarzı vokallerini ben başarılı bulmadım,çoğu yerde tiz seviyede ve açıkcası biraz cırıldadığını düşünüyorum.Albüm tema olarak eski zamanları konu alıyor olmalı (olmalı diyorum çünkü kullandıkları dili ben anlayamadım,Latince ve Fransızca karışımı bir dil var,sözlüklerde bulamadım karşılıklarını)Albüm kapağı ve ismi milliyetçilik kokuyor. Fransa bayrağı biraz renkleri kısılmış olarak tasvir edilmiş.Albümün ismide Republique… Bir intro,bir midtro ve bir outtro harici (sondan 2 önceki parçada tercih edilmiş) 11 adet parça bulunuyor. Tarz olarak yukarıdada belirttiğim gibi zengin bir müzikal alt yapısı bulunuyor fakat black metal ya da extreme metal anlamında düz bestelerin üzerine klavye ve benzeri ekipmanlar kullanılarak orkestrasyon çalışmaları gerçekleştirilmiş. Davul oldukça mekanik,kulağa yavan geliyor.Albümün sunumu oldukça güzel,digipack bir kutusu var,içinde kitapcığı kartonet ile ayrı olarak basılmış ve cep kısmına konulmuş,grafik ve tasarım üst seviyede,herhangi bir grup fotoğrafı kullanılmamış. Albüm içerisindeki şarkı sözleri ve onların bulunduğu sayfalar orta çağ döneminde kullanılan resimlerden oluşuyor.

Açıkcası ben bu tarz ile haşırneşir değilim fakat tabiki piyasayı takip eden biri olarak grubun ilerleyen dönemde dahada ilerleyeceğini ön görüyorum. Melodic Black Metal hatta senfonik temalı gruplardan hoşlanıyorsanız dinlemenizi tavsiye ederim.(Carach Angren,Dimmu Borgir,Cradle of Filth vb.)

7/10

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu