Kritikler

THE WAY OF PURITY ”Biteback”

WormHoleDeath Records – 2011 – Dünya

Neredeyse kuruldukları günden beri takip ettiğim bir grup The Way Of Purity, siteyi takip edenler bilir zaten 2 ayrı röportaj var. Kim oldukları konusunda hala bilgim olmadığından bu yüzlerinde kar maskesi olan adamlardan bahsedemeyeceğim.

En son, gruba Tiril Skårdal adında bir bayan brutal vokal katıldı. Zaten 2010 yılında çıkan “Crosscore” isimli debut albümde de bayan vokal vardı ama onun da kim olduğunu bilmiyorduk 🙂

Şimdi de, 2012 yılında çıkacak olan yeni albümün habercisi niteliğinde, 3 parçalık, güzel bir digipack EP hazırlamışlar.

Grup hala daha önce de bahsettiğim konseptini ve tarzını devam ettiriyor, geçtiğimiz günlerde misyonu hakkında tekrar açıklama yapan grubun sitesinden ve diğer kaynaklardan göz atabilirsiniz.

Grup bu EP’de de tarz olarak Crosscore albümündeki çizgisinde ve kalitesinde devam etmiş, sound olarak biraz daha dolu ve tok geliyor kulağa, daha başarılı olmuş. Daha önce tarz için genel olarak metalcore denilebilir demiştim ama farklı etkilerden bahsetmiştim, bu albümde tarz metalcore içerse de melodik death metale daha yakın demek daha doğru olur.

Clean vokal albüme oranla azaltılmış, bu EP’de Keep Dreaming adlı parçada konuşma şeklinde duyduğum vokal çok daha parçaya yakışır olmuş, vokal gibi değil de arada ufak bir konuşma gibi değerlendirilebilir. Tiril, gruba daha çok yakışmış.

Reverse the Time adlı parçada kullanılan synth’ler çok şık olmuş, umarım albümde de bu şekilde bir şeyler kullanırlar.

Kapak resmini, arkadaki kurtları çok sevdim, 2012 yılında çıkacak olan albümü de heyecanla bekliyorum…

9/10

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu