Kritikler

RUDRA ”Brahmavidya: Immortal I”

Sonic Blast Media – 2011 – Singapur

Rudra! Zaman zaman adını duyardım ama hiç dinleme fırsatım olmamıştı, nitekim de Singapur’dan ilk defa üst düzey bir grup ulaşıyor elime, birkaç underground grup dinlemiştim ama böylesi ilk kez denk geliyor… Rudra 1992 yılında kurulmuş ve 19 senedir ara vermeden devam eden bir grup, bildiğim kadarıyla 2 demosu ve 6 albümü var.

”Brahmavidya: Immortal I” geçtiğimiz Mart ayında piyasaya çıktı, bunun öncesinde çıkan albüm isimleri de şöyle “Brahmavidya: Primordial I” ve “Brahmavidya: Transcendental I”. Yoga ile ilgili bir çeşit konsept oluşturulmuş gidiyor, Brahmavidya’nın ne olduğu konusunda bilgi için tıklayın.

Rudra’nın müziğine gelince, içerisinde bolca etnik etkileşimleri olan, beste yapısı olarak black metal etkileri bulunduran death metal diyebilirim. Özellikle İngilizce dışında kullanılan bir dil daha var, ne olduğunu bilmiyorum, Singapur’da konuşulan birkaç dil varmış (röportaj yaparsak aydınlanacağız), bu kısımlar fonetik açıdan kulağa çok güzel geliyor. Bunlar çeşitli kaynaklardan alıntılar da, araştırıp tek tek bahsedersem kritik çok uzayacak, merak ederseniz albümü alıp bookletten kendiniz uğraşın, değişik bir şeyler öğrenirsiniz.

İlgi çekici, mistik, enteresan şeyler barındıran bir şeyler dinlemek isteyenlere tavsiye ederim, Rudra oldukça klas bir grup.

9/10

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu