Röportajlar

ORIGAM

Origam son zamanlarda Türkiye’de dinlediğim en iyi thrash metal gruplarından biri, 2007’de "End Of The Game" çıkmış, yeni bir kayıt söz konusu mu?
Öncelikle Origam’ı bu kadar beğenmen bizi çok sevindirdi , bizi güzel bir yere koyduğun için teşekkür ederiz :).Myspace adresimizde End of the Game isimli demomuzdan 4 parça vardı , End of the game dışındakileri kaldırdık ve albümde de yer alacak olan Distorted Truth isimli parçamızı kaydettik ve Myspace adresimizde paylaştık.End of the Game demosundan sonra ki ilk kaydımız Distorted Truth.Bu sene içerisinde aksilik yaşamassak albüm kayıtlarımızı tamamlamayı düşünüyoruz.

" End Of The Game" piyasadan nasıl tepkiler aldı?
Çok çok iyi tepkiler aldı , olumsuz eleştiriler yok denecek kadar az diyebiliriz.Aldığımız tepkiler sonucunda , End of the Game demosunun insanların gözünde kaliteli bir görüntü çizdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yeni demo yada albüm kaydı ne zaman? Yine aynı müzikalitede bir Origam mı dinleyeceğiz?
5 şarkılık Promo bir albüm yapmayı düşünüyoruz , parçalarımız hazır fakat doğru adımlar atmak için ince eleyip sık dokumak istiyoruz.O yüzden biraz gecikeceğini söyleyebilirim.Origam yeni albümde End of the Game demosuna göre daha agresif olacak , parçalar yine doğu ezgilerini barındıracak ve buna artı olarak değişik enstürmanlarada yer vereceğiz parçalarımızda.Kısacası yeni albümün Doğu-Batı sentezi tadında olacağını söyleyebilirim.

Anlaşmış olduğunuz bir şirket var mı?
Şu an için anlaşmış olduğumuz herhangi bir şirket yok.Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor.

Türkiye’de yabancı gruplar iyi Türk grupları kötü zihniyeti ile çok kaliteli gruplar umursanmıyor çoğu zaman. Temmuz’da Testament’ın alt grubu olarak sahne aldınız, içerisi thrash dinleyicisi doluydu, seyircinin size yaklaşımı nasıldı?
Testament konserinde çok fazla olumlu tepki aldık.Büyük grupların altında çıkan grupların yaşadığı olumsuzlukları çok iyi biliyoruz ve açıkcası bu konuda bizimde çekincelerimiz vardı , fakat durum hiç de beklediğimiz gibi olmadı , seyircinin bize karşı tutumu oldukca pozitifdi.Bir süredir grubumuzda yer alan Tolga ile parçalarımızda Ney ve Didgeridoo enstürmanlarına da yer veriyoruz , Thrash seyircileri bunu da çok olumlu karşıladılar ve çok iyi tepkiler aldık.

Testament iyi bir referans bence… Belli olan konseriniz var mı şu an peki ?
Testament konserinden sonra Ekim ayında 12.Rock Station festivalin’de yer aldık.Şu an için netleşmemiş de olsa Sakarya ve Antalya Rock Toplulukları ile konser görüşmeleriz devam ediyor.

Ankara’da durum nasıl? Konser, seyirci, dinleyici ne alemde?
Ankara çok değişik bir yer . Aslında çok fazla metal dinleyicisine sahip olmasına karşın , evinden çıkmayan bir metal kitlesine de sahip.Beklemediğiniz zamanlarda inanılmaz kalabalık geçen konserlerde oluyor fakat bazen konserler hiç beklenmediği kadar kötü de geçebiliyor.Belli başlı kişiler organizasyon işlerini üstlenmiş durumda , piyasaya rağmen riske girip işler yapmaya çalışılıyor.Daha fazla katılım olan konserler olmasını ve kitlenin evinden çıkıp konserlere daha fazla katılım yapmasını umud ediyoruz .

Türkiye piyasasını nasıl buluyorsunuz? Dergi, webzine, organizatörler, müzik şirketleri..
Son zamanlarda eskiye göre piyasanın çok canlandığını düşünüyorum.Dergiler olsun , konserler olsun , festivaller ve festivallere konserlere katılan yabancı gruplar olsun , işlerin oldukca değiştiğini söyleyebilirim.Büyük konserleri organize eden belli başlı isimler mevcut aynı şekilde dergileride . Ama internet üzerinden bir çok insan dergi olaylarına girmiş durumda.Bu da oldukca güzel bir durum.Fakat aynı şeyleri müzik şirketleri için söyleyemeyeceğim.Yerli bir grubu yurt dışında ve Türkiye’de hak ettiği yere getirecek kadar tanıtan , sorumluluk alan , Avrupa standartlarına taşıyacak olan herhangi bir müzik şirketi olduğunu üzülerek de olsa söyleyemiyorum.

Peki ya yeni çıkan gruplar, birlikte sahne aldıklarınız, seyirci?
Origam olarak hep işini ciddiye alan , iyi gruplarla birlikte sahne alıyoruz.Yeni çıkan ve aynı şekilde işini ciddiye alan bir çok yeni grup var , onlarada buradan başarılar dilemek isterim.Seyirci potansiyeli çok olmasına karşın çok iyi organizasyonlar dışında iğne atsan yere düşmeyecek konserlere hasret kaldık diyebilirim.Ama 18 yaş altı ateşli bir tayfa geliyor gibi gözüküyor.Aslında Origam olarak 1000 kişilik kuru kalabalık yerine 200 kişilik ateşli seyirciyi tercih ettiğimizi söyleyebilirim.

Shure’un düzenlediği yarışmada ilk 5 grubun arasına girmişsiniz, nasıl bir yarışmaydı, diğer gruplar nasıldı, katılan çok metal grubu var mıydı?
Shure yarışması Dünya çapında bir yarışma olduğu için çok fazla metal grubu ve değişik tarzlarda bir çok grup katıldı yarışmaya. Yarışma internet üzerinden düzenlenmişti.Kazanan grup Shure ‘un çıkarttığı aylık dergide tanıtılacaktı.İlk 5 grup arasına çok fazla grup ve müzisyen arasından kaldığımızı söyleyebilirim.Bu durum bizim için çok onur ve mutluluk vericiydi.

Sony Ericsson Unistar beste yarışmasına da katılıp öne çıkmışsınız, başka bu şekilde bir şeyler var mı?
Az önce bahsettiğimiz Shure yarışması dışında başka bu tarz bir yarışmaya katılmadık.Sony Ericcson Unistar’da 300 den fazla grubun arasından finale kalmayı başardık , yine aynı şekilde metal ve değişik tarzda gruplar arasından , Türkiye’de oldukça sözü geçen jüri üyeleri tarafından seçildik.Finale kalan tek metal grubu da bizdik ve bu durumda bizi oldukca heyecanlandırdı.

Soracaklarım bu kadar son olarak söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?
Origam’a ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızın daimi olması ümidiyle.Kolay gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu