Röportajlar

PERSUADED

Merhabalar, yeni tanıtığımız için Persuaded bizim için yeni bir grup. 2007’de Who Shall End adı ile kurulmuşsunuz benim o isimden de haberim yok, o isim ile bir şeyler yaptınız mı?
Kaan: Who Shall End adıyla 2007 yılında üniversite yıllarında bir projemiz vardı. Beste çalışmaları ve stüdyo çalışmaları yaptık. Hatta Unconcerned Behavior şarkısının temelleri o döneme dayanıyor. Fakat grup içindeki anlaşmazlıklar sonucuo projeye ara verdik. Köksal ve ben beste çalışmalarına devam ettik yeni elemanlar aradık.

İsim değişikliğinin sebebi nedir?
İsim üzerinde düşününce tek bir kelime olsun istedik. Madem yeniden başlıyoruz o zaman yeni bir isim olsun diye düşündük.

Grubu henüz dinlememiş olan okuyucularımıza biraz tarzınızdan bahseder misiniz, hangi gruplardan hangi tarzlardan etkileniyorsunuz?
Tarz olarak death metal, deathcore ve metalcore öğelerini kullanarak şarkılar yazmaya çalışıyoruz. Genel olarak death metal ve deathcore tarzları bizim için daha ön planda. Etkilendiğimiz gruplar tabi ki çok fazla onları saymak bu röportajı uzatabilir.

"Unconcerned Behavior" adlı yeni EP’nizi dinledim, bir çok self-released demodan çok daha kaliteli bir kaydı var, ama sanıyorum ki sizi tatmin etmeyen bir şeyler var…
"Unconcerned Behavior" EP’sini kayda girmeden önce çok plan program yaptık. Fakat her şey umduğumuz gibi olmadı zaman olarak şarkı kayıtlarında sorunlar yaşadık. Buda prodüksiyonun zayıf olmasına yol açtı. Şu an için gelen yorumlar güzel fakat diğer kayıtlarda daha profesyonel çalışıp daha güçlü bir sound yakalamak istiyoruz.

EP’de 4 adet şarkı var, bunlar şimdilik kaydedebildikleriniz mi yoksa şimdilik bu kadar mı hazır? Yeni beste durumu nedir?
Elimizde "Unconcerned Behavior" EP’si hariç 7şarkı daha var.

EP kapağının özel bir açıklaması var mı yoksa herhangi bir tasarım mı?
Kesinlikle herhangi bir tasarım değil. Tasarımın şarkı sözleriyle direkt alakalı olmasını istedik. Şarkı sözleri Vietnam, Afganistan ve Irak ile ilgili yani doğrudan Amerika ile bağlantılı sözler. Kapa tasarımını da bu sözler üzerine oluşturduk.

Grubun kadrosu kısa bir süre önce bana ilk ulaştığınızda 5 kişiydi, şu an üç kişi görünüyor. Kayıtlarda o eski kadrodaki arkadaşlar mı size yardımcı oldu?
Sana kayıtlardan sonra ulaştığımız için biraz karışıklık olmuş olabilir. Persuaded 3 kişi Kaan, Köksal ve Mete tarafından kuruldu. Kayıtlar bu 3 kişi ile gerçekleşti.

Şu an kadro durumu nedir peki? Herhangi bir konser için ne yapacaksınız?
Şu an kadromuza 2. gitar olarak Reşat Köksalan katıldı. Kendisiyle daha önceden de çalışmıştık. Konser için bize yardımcı olacak davulcu arkadaşlarımız var fakat kısa bir süre içinde daimi bir davulcu grubumuza katılacak.

Yeni bir kayıt için hazırlıklara başladınız mı? Bu kez de EP mi olacak? LP düşünceniz var mı?
Ağustos sonuna doğru 2 yeni kayıt yapmayı düşünüyoruz. Parçalarımız hazır. Şubat ayında da 2.Ep’mizi yayınlama gibi bir düşüncemiz var. Onun da her şeyi hazır. Sadece hadi yapalım demeyi bekliyor.

Şu anki piyasa şartlarında dünya çapındaki çok iyi gruplar da dahil bir çok grup sadece konserlerden para kazanıyor, herhangi bir para kazanma çabanız var mıdır bilemiyorum ama sizce daha çok konsere çıkmak mı yoksa daha çok albüm çıkarmak mı önemli?
Yeni bir grup olduğumuz için şuan işin para kısmıyla çok ilgilenmiyoruz. Zaten Türkiye şartlarında özellikle extreme tarzlar için bunun zor olduğunu biliyoruz. Bize göre konser ve albüm birbirini tamamlayıcı şeyler. Konserler ile kendi isminizi ne kadar çok duyurursanız ve beğenilmeyi başarırsanız albüme gelen ilgi o kadar çok olur.Aynı şeklide albümünüz ne kadar tatmin edici olursa konserler de o kadar çok ve güzel olur.

Şimdi albümleri Myspace üzerinden dinlenebilir kılmak, Rapidshare’e falan yüklemek ve insanlara ücretsizce ulaşmak çok kolay. Bunun yanı sıra ücretsiz dağıtılan demolar oldu, bir çok grup geçici isimler sağladı insanların akıllarında, bir süre tahtta kalıp sonra bir anda silindiler. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, hangisi size mantıklı geliyor?
Albüme veya demoya belli bir emek veriyorsunuz. Kayıt, tasarım, basım… vs. birçok şeyle uğraşıyorsunuz. Sonra bu emeğinizi bedavaya dağıtıyorsunuz. Belki ilk tanınmak adına mantıklı gelebilir fakat ilerisi için örneğin bir LP için bunun bu şekilde olmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Son olarak, yakın gelecekte Persuaded’tan duyacağımız, sormaya akıl edemediğim soruların cevapları varsa son sözlerinizi alabilir miyim?
Konserler için görüşmelerimizi yapıyoruz. Yakında müziğimizi daha çok insana duyuracağımıza inanıyorum. Dediğim gibi yeni bir grubumuz ama çabuk yok olma gibi bir seçenek üzerinde durmuyoruz. Umarım metal severlerin beğenisini kazanırız.

www.myspace.com/persuadedband

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu