Röportajlar

THE WAY OF PURITY

Grubun ne zaman kurulduğu gibi bilgiler de yok hiç, yeni bir grupsunuz ama ne süredir çalışıyorsunuz neler yapıyorsunuz bilmiyoruz, bilgilendirir misiniz?
Bizim hakkımızda herhangi bir şey bulamazsınız çünkü bir yılımızı şarkıları yazmaya, en ideal sound’u ve kimliğimizi bulmaya harcadık, bilgiler ve promosyonları piyasaya öylece fırlatmadık, ne demek istediğimi anlamışsındır. Müziğin %99 problemi, grupların müzik ve vereceği mesajdan ziyade trend bir imaj ile iyi görünmek, sert olmak, saçları vs. ve boktan bir biyografi… Biz bir çeşit işe yaramaz proje değiliz. Bir mesajımız var ve insanların bizim hakkımızdaki bilgilerle ilgilenmediğini biliyoruz. Bizim amacımız müziğimizdeki mesajı, insanlara şarkılarımızı sevdirerek, dinleterek onların merak edip bizi anlamaya çalışması ne demek istediğimizi anlaması. Bunun tek yolu bu. Bu bir proje değil, bu bir mesaj ve en iyi şekilde müzikle bunu vermeye çalışıyoruz.
Bizim diğer gruplarımız dünyayı turlamış, önemli şirketlerden albümler çıkarmış ve seçkin prodüktörlerle çalışıyor olabilir. Genç değiliz, bu önemli bir bilgi, sadece genç grupların etkisi yüzünden burada değildik. İnsanların bizim başarılarımızı bilmesi ve tanıması konusunda hiç bir bok vermiyoruz.
Bu size verebileceğim tek bildi… Geri kalanlar insanlar için hiç bir şey ifade etmiyor.En önemli şey müzik ve mesaj. Hedefimiz biyografimizin şu kısmında yazılmıştır: “Mesajımız Tanrı’nın doğayı yaratışındaki tasarıma (hayvanların yaratılışındaki mükemmelliğe) olan inancımız. Biz tanrının eliyiz, yalancılara, zayıf bireylere, fahişelere, uyuşturucu bağımlılarına, nymphomanyaklara hayvanların mesajını getirmek için buradayız….” Bir organizasyon değiliz, sadece hayvanları Tanrı adına korumak için bir şeyler yapan bir grubuz, bu yeni ve farklı bir şey. Gerçekten hayvanları önemseyen yeni bir TANRI. Bu Crosscore. İnsanların arkasında durduğu din hiç bir zaman hayvanları umursamıyor yada onlardan ilham almıyor…. İnsan ırkının en büyük hatası ve git gide sona yaklaşmak. Hayvanlar bize her gün bir şeyler öğretiyor ama insanlar bunu siklemiyor…. Onları öldürüyorlar.

Fotoğraflarda yüzleriniz maskeli, isimleriniz gizli, biyografide nereli olduğunuz hakkında herhangi bir bilgi yok (sadece myspace alanında isveç olduğu yazıyor) , belki başka gruplardan da biliyoruzdur sizi ama tam olarak kim olduğunuzu bilemiyoruz, sebebi nedir?
Peki, bir önceki sorunun cevabında söylediğim gibi, nereli olduğumuz yada kim olduğumuz hiç önemli değil, önemli olan sadece söylemek istediklerimiz. Yüzlerimiz pek hoş değil, çok hoş ve trend, genç yüzlere sahip değiliz, bu yüzden görülmesine gerek yok. Yüzümüzde keder ve acının izleri var, isimlerimiz bilindik isimlerden… MarK, Jeffrey, Greg… Her neyse. Bazılarımız İsveç’ten olabilir ama gerçeği bilmek istersen hepimiz farklı ülkelerdeniz ve bizi piyasadaki diğer gruplardan tanıyor olabilirsiniz. Söyleyebileceklerim sadece bunlar. THE WAY OF PURITY bizim kimliğimiz olduğunda kanla bir anlaşma imzaladık ve kimliklerimizi ortaya çıkarmayacağız

Kendinizi, benzeriniz diğer gruplardan farklı tutuyorsunuz, bunu okuyucularımız için açıklar mısınız?
Harika ve gerçekten karanlık bir film yönetmeni bizim gerçek hikayemiz hakkında bir film hazırlıyor, tamamlandığında bize ilgi duyanlar için açıklayıcı olacak (ilgin için sana her zaman minnettarız). Söylemek istediğim tek şey bu grubun adı, grup elemanlarından birinin intiharı ile duyuldu ve bu bizi çok değiştirdi, daha önce var olmamış bir grup gibi olduk. Elemanımızı kaybetmenin manevi ve ritual tarafı mesajımızı daha kuvvetli bir hale getirdi fakat sözlerle ifade etmek çok zor. Sadece filmi bekleyin ve görün, bizim gerçek hikayemizi temsil ediyor

Şarkı sözlerinizden bahsedersek…
Sözlerimiz mesajımızın bir parçası ve doğayı, hayvanları, Tanrıyı, kötüyü, iyiyi, dini, şeytanı, İsa’yı, intiharı, ölümü, yaşamı nasıl gördüğümüz…
Çoğu insan iyi iyidir kötü kötüdür diye düşünüyor, fakat (örnek olarak) bu iki şeyin farklı yüzleri olduğunu biliyoruz. İyi kötü olmadan iyi olamaz… Beyaz siyah olmadan beyaz olamaz… İnsanoğlu Tanrı olmadan yapamaz. Şarkı sözlerimiz şu kelimelerle açıklanabilir : DİNİ YENİDEN YAZMAK

“Crosscore” ilk albümünüz olacak, hangi şirketten ne zaman çıkacak?
Evet Crosscore bizim ilk albümümüz ve turneye çıkmadan önce çıkmış olacak (18 Mart), ama biz hala albüme dahil olan filmi beklemeliyiz (çıkış tarihine karar vermeden önce). Hala hangi şirketten çıkacağına karar vermedik, bir çok teklif söz konusu fakat bizi tamamlayacak dürüst bir firma arıyoruz. Gerçekten büyük şirketlerle görüştük ama bizim ticari olmayan doğamız onların satış stratejileri ile uyuşmadı. Şu an 2 şirket düşünüyoruz (biri büyük diğeri underground), biri ile anlaşma yaptık… Çok sonra öğreneceksiniz.

Albümün ve grubun kayıt sürecinden bahseder misiniz?
Albümü ben (xWITHOUT NAMEx) gruptan olmayan bir arkadaşımla hazırladım, bir yıl boyunca gizli bir yerde çalıştık (hiç bir arkadaşım bunu bilmiyor). Tüm grup elemanları zaman zaman bana şarkılarda yardımcı oldu ve Ağustos ayında davulları kaydetmek için stüdyoya girdik, daha sonra diğer enstrümanlar için farklı bir stüdyo ile çalıştık. Albümün prodüksiyonunu xJeffreyx (Basslayer) ile birlikte yaptık. Eylül ayında Cryptopsy’den Chris Donaldson 10 şarkının mixini yaptı, yaratıcı ve sağlam bir şeyler ortaya çıkardı. Albümün mastering’ini Finlandiya’da Mika Jussila yaptı. Chris harika bir iş çıkardı ve ona her zaman minnettar kalacağız, onu grubun bir parçası olarak görüyoruz.

xDEADWISHx’in gruba alınışı ile ilgili youtube’da bir videonuz var, orada neler söylüyorsunuz?
Metin bu:
İnanmayanlar gibiydim, insanlar bana hakim olmaya çalıştı.
Şimdi inanmaya başladım, güvenli ve özgür olmayı arzu ediyorum.
Hayatım için bir tür neden oluşturmaya çalışıyordum, sonunda saflığa giden yolu buldum
Orda ahlaksız bir adamın bu inanca sahip olduğunu duydum. Öyleyse bu benim ne olduğumdur.
İyi bir insan olmaya çalışacağım, diğerlerine yardım edeceğim ve güzel olacak.
Eğer bu cennete gitmek için bir nedense, onu yapmış olacağım.
Bir şeylere daha sağlam bir şekilde inanmaya başladım çünkü hayatın anlamını buldum. Bir daha asla, yaşadığım sürece, bir dine dahil olmayacağım çünkü hayatın amacını ve nedenini oluşturmaya çalışıyordum, sonuç olarak onu saflığa giden yolda buldum (The Way Of Purity). Kimse kendini Tanrıya karşı olan sorumluluğundan kurtaramaz, bu sağlam inancın önemi bu, şimdi The Way Of Purity’nin zaferini korumak zorundayım. Hayatınızda bazı insanlarla tanıştığınızda hayatınızın yolunu değiştireceğine inanıyorum.The Way Of Purity, şimdi ben kendi kaderimin efendisiyim, ruhumun kaptanıyım, artık yalnız değilim.

Albüm çıkışı sonrası oldukça yoğun bir konser programınız var, Negura Bunget ile birlikte turneye çıkacağınız ilan edilmiş, Negura Bunget daha önce Türkiye’ye gelecekti fakat gelemedi. Biraz soruşturdum bu kez de sanırım anlaşmazlık çıkmış yine gelemiyorlar ve gelemiyorsunuz, herhangi bir gelişme var mı bu konuda?
Negura Bunget ile turneye çıkmaya karar vermemizin sebebi, konseptlerinin bizimki ile kısmen benziyor olması…. Negru’ya turnelerine katılmak istediğimizi söyledik, müziğimizi dinledi ve kabul etti. Onları çok seviyoruz ve aynı sahneyi paylaşacağımız için çok heyecanlıyız. Gerçekten Türkiye konserindeki anlaşmazlık konusunda bir fikrim yok. Tabii ki daha sonra Türkiye’ye de gelmek isteriz.

Konserlere de maskeli çıkacaksınız sanırım, promo fotoğraflarınıza da göz attım, planladığınız sahne şovları var mı?
Konserlerde, stüdyoda, odamızda her zaman yüzlerimiz kapalı olacak (maskeli ticari bir kelime ve bizle örtüşmüyor). Yüzümüzü gizlemek bizim için bir ihtiyaç değil sadece müziğimizin bir parçası ve yüzümüz gizli olmadan çalamayız. Bu turne boyunca sahnelerimiz rituallerle dolu olacak. Saflaştırma ve mesajımızı ulaştırma sahneye çıkmamızın sebebidir.

Albüm ve konser sonrası için planlarınız nedir? Yeni bir albüm çalışması yada farklı bir şeyler var düşünüyor musunuz?
Evet, Eylül 2008’de başladık ve durmayacağız. Turneden öncesinde yeni şarkılar hazırlamak için biraz vaktimiz olacak. “Crosscore” için albüm kapağı ve diğer her şey hazır. Bu günlerde filmin final sahnesi ile uğraşıyoruz, sonra geleceği düşüneceğiz.

Soracaklarım bu kadar, okuyucularımıza söylemek istediğiniz yada eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?
Çok teşekkürler Fatih, müziğimizle ilgilendiğin için çok teşekkür ederiz. Bir çok röportaj göremeyeceksiniz çünkü xBettyx bizden ayrılırken şunu istedi : “Kardeşlerim, lütfen ben yokken sadece saf olanlarla konuşun… İnanmayanlarla saflığa giden yolun (The Way Of Purity) mesajını paylaşmayın.” Yapacağımız sadece bu. Saflık yolunun istikrarsız denge ve antik kodu bu, bu belki kurtuluşun düğmesine basacak olandır…Yakında gerçeği öğreneceksiniz ve kendinizi özgür hissedeceksiniz.

www.myspace.com/thewayofpurity

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu