Haberler

Baht

Bir EP ve bir Promo albümden sonra Baht, sonunda 8 parçalık ilk tam uzunluktaki albümünün kayıtlarını bitirdi. Önceki Promo albümde olduğu gibi bu albümün de davullarını Fin müzisyen Joona Räsänen çaldı. 
In My Veins isimli albümün mix ve mastering işleri İsveç’teki Unisound Studioları’nda; Opeth, Bloodbath, Katatonia, Edge of Sanity gibi birçok grupta yer almış Dan Swanö tarafından tamamlandı.
Albümün çıkış tarihinin önümüzdeki aylarda duyurulması planlanıyor.
Tracklist:
01 – The Trauma (05:41)
02 – Neden? (04:06)
03 – Dua (04:44)
04 – Lost & Found (05:16)
05 – Creedish (04:55)
06 – Sacred Enigma (05:11)
07 – Introspection (06:33)
08 – Orientation (05:28)
Baht’ın hikayesi, 2007 yılında progresif – oryantal ögeler içeren ve basmakalıp olmayan bir sound yaratma düşüncesi ile başladı.
2008 yılında beş parçalık bir EP albüm kaydeden grubun Bilinçten Derine adındaki bu albümündeki tüm parçaları Türkçe’ydi. Türkçe olmasıyla benzerlerinden ayrılan bu albüm, yerli ve yabancı dinleyicilerden birçok olumlu eleştriler aldı.
2009 yılı geldiğinde, artık grup için yeni bir kayıt ile bir üst seviyeye geçme zamanı gelmişti. Böylece Baht, davullarda Finlandiyalı Joona Räsänen ile Resurgence Hour (Dirilme Saati) isimli iki parçalık ikinci kayıtlarını yayınladı.
Birkaç yıl çeşitli organizasyonlarda sahne aldıktan sonra Baht, 2012’de grubun sınırlarını genişletecek ve iyi oldukları konuda daha da öne çıkmalarını sağlayacak somut birşeye ihtiyaç duyuyordu. Grup, yazdıkları en iyi parçaları toplayarak In My Veins (Damarlarımda) isimli ilk tam-zamanlı albümlerini kaydetti. Oryantal, progresif ve death metal ögelerinin karışımı içeren In My Veins’in mix ve mastering işleri, efsanevi metal sanatçısı Dan Swanö tarafından tamamlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu