Blog

Extreminal’de Yeni Neler Dinleyebilirim? #5

Extreminal Metal Magazine Yeni Grup Tanıtım Bölümü – Sayı 5

Gerçekten zaman çok hızlı geçiyor. Bu serinin beşinci sayısına geldiğimize inanamıyorum. Şu ana kadar yaklaşık 40 gruba yer verdik ve hız kesmeden sayıyı arttırmaya devam ediyorum. Bu bölümde yeni çıkan ve kendini tanıtmak isteyen metal gruplarına yer veriyoruz. Tarz olarak genellikle tüm metal türlerine yer vermek düşüncesindeyim. Bu bölümdeki yazılar grupların resmi basın bültenleri ve kısa yorumlar içermektedir. Ayrıntılı bilgileri almak ve grupları tanımak için video ya da spotify linkleri üzerinden kendilerine ulaşabilir ve takip edebilirsiniz.

Haydi, çok vakit kaybetmeden başlayalım… İşimiz uzun!

Uninhibited – Solace

Alman death-thrash metal grubu Uninhibited’in Solace isimli yeni şarkısı bizlerle…  Kısaca bu şarkıyı tanıyalım:

UNINHIBITED, ilk tam uzunluktaki albümleri “Reign of the Unholy” ile Death Metal türünde adından söz ettirmeye devam ediyor. Albüm, insan varoluşunun en karanlık derinliklerini, hem atmosferik hem de uğursuz bir ses ortamıyla sarılmış olarak keşfedecek. Müzikal yön, death metalin köklerine sadık kalırken, albüme kendine özgü bir karakter kazandıran yenilikçi unsurlar da ekliyor. “Solace” albümdeki son şarkı ve aynı zamanda grubun en sevdiği şarkılardan biri. Tüm şarkı boyunca karanlık bir atmosfere sahip. Ayetlerdeki fikir şarkının bir ilahi gibi duyulmasını sağlamaktı.

Uninhibited

Breakdown – War 

Alman thrash metal grubu Breakdown’un War isimli şarkısı bizlerle. Sao Paulo’nun kirli ve vahşi sokaklarından doğduktan sonra İrlanda ve Almanya’ya taşınan Leo liderliğindeki grup, 1998 yılında akla gelebilecek her türlü konserde sahneye çıktı. Kısa sürede kendilerini punk, heavy, thrash ve metalin ekstrem formlarına kadar delicesine çeşitlilik gösteren yerel müzik sahnesinin her yönü tarafından kucaklanmış buldular.

“War”, parçanın kaotik enerjisini besleyen kabarcıklı gitar riffleri ve cezalandırıcı davul çalışmasıyla saldırganlığı daha da ileri götürüyor. Hem sonik hem de tematik olarak çatışmanın özünü yakalayan acımasız bir saldırı. Sert temposu ve ısıran icrası bu parçayı öne çıkan parçalardan biri haline getirirken, BreaKdowN’un saf enerji sunma konusundaki kararlılığını pekiştiriyor.

Helldrifter – Dark Descent

Helldrifter, Cannibal Corpse, Carcass, Death ve At the Gates gibi death metal devlerinden büyük ölçüde ilham alan, Almanya’nın güneyindeki Baden-Württemberg merkezli hızlı tempolu bir death metal grubudur.

Grup bu şarkı için şunları söyledi: “Sonunda biraz melodik death metal bitişi ile groove odaklı rifflerin sağlam bir karışımını seçtik. Traitor’dan Lorenz Kandolf bestelerin başına geçti, bu yüzden onun kendine özgü tarzını burada bulabilirsiniz.”

Helldrifter
Helldrifter

The Fall of Creation – Enlightenment

Rusya’dan oldukça karanlık bir melodic death metal grubu olan The Fall of Creation’u kendi cümleleriyle tanıyalım:

“Ağır gitar riffleri, virtüöz sololar ve kafaya çivi çakan davul bölümleri altında her şeyi inkar eden vaazlarla, tüm melodeath uzmanlarını çağırıyoruz. Yeni albümümüz Enlightenment’ı dinleyin. Yeraltının derinliklerinde acı ve işkence içinde doğdu. Umarız müzikal açlığınızı giderir ve kayıp ruhlarınıza rehberlik eder.”

The Fall of Creation
The Fall of Creation

Antipope – The Maker

Antipope ile tanışmam neredeyse 15 yıl önceye dayanıyor. Daha önce kendileriyle takas yapmıştık, bana t-shirt cd  ürünleri göndermişlerdi. Sitemizde de çok defa yer verdik. Tarz olarak biraz daha karanlık ve progressive heavy metal yapıyorlar. Tanıtımlarına herhangi bir yazı göndermemişler, o yüzden kendi cümlelerim ile süslemek istedim.

Antipope
Antipope

Wretched Fate – Callous Mutilation Grandeur

İsveçli death metal grubu Wretched Fate’in yakında çıkacak olan EP’leri “Incineration of the Pious” dinleyicilerin beğenisine sunulacak. Callous Mutilatipon Grandeur isimli şarkısını dinleyip, karar verebilirsiniz.

Wretched Fate
Wretched Fate

Monument Of Misanthropy

“Avusturyalı teknik brutal death metal kurumu Monument Of Misanthropy, “Hits One And Two ”nun yeni enstrümantal single versiyonunun prömiyerini yapıyor. Brutal Death Metal grubu ilk olarak 2010 yılında Avusturyalı vokalist George “Misanthrope” Wilfinger (ex-Miasma) tarafından solo bir proje olarak kuruldu.

“Pueblo Paranoia ”nın yeni enstrümantal single versiyonunun prömiyerini yapmak üzere submit.hub ile bir araya geldi. Stüdyo davullarında Eugene Ryabchenko’nun (Fleshgod Apocalypse) yer aldığı parça, son albümleri “Vile Postmortem Irrumatio ”nun enstrümantal versiyonundan alınma.

Monument of Misantropy
Monument of Misantropy

Rezet – Together Apart

“Together Apart”, Rezet grubunun kendi adını taşıyan ‘Rezet’ albümünden. Scorpions, Angelus Apatrida, Metallica veya Annihilator’u anımsatan güçlü bir baladdır. Güçlü bass tonları ve kaliteli solo bölümleriyle dikkat çeken şarkı size 80’leri hatırlatacak.

Desolation – Beg for Death

Desolation, Philadelphia’dan 2000’lerin deathcore öğelerini modern deathcore ile birleştiren bir deathcore grubudur.

Cerulean – Chamber of Boiling Oil

Cerulean Güney Kaliforniyalı bir blackened death metal grubudur. Stephen Knapp (gitar, vokal) tarafından 2017 yılında solo bir proje olarak kuruldu ve daha sonra Jared Johnson (bas), Garrett Davis (gitar) ve Ben Wilson (davul) katıldı. Cerulean’in müziği, içinden çıktığı zihinle aynı kaos ve endişeyi barındırırken, atmosferik havanın kısa bölümlerine de yer bırakıyor.

Cerulean’in müziği, kaynağını aldığı zihnin kaos ve endişesini yansıtıyor. Çılgınca ahenksiz kakofoni, kafa vuran groove’lar ve atmosferik rahatlama bölümleriyle dengelenerek dinleyiciye yaratıcılarının zihinlerine benzersiz ve çeşitli bir işitsel yolculuk sunuyor. Bu parça, death metal grubu TEMBLAD’ın “Echoes of Cursed Retribution” adlı split albümünden alınmıştır.

Gravedancer D.O.A – Return To Dirt

Eski grupları GraveDancer’ın küllerinden yeniden doğan Denver, Colorado’dan bu durdurulamaz iki kişilik ekstrem metal grubu, sound ve gösteriş arasındaki sınırları paramparça ediyor. The Melodic Maniac’ın riffleri, The Dedman’ın kafatası parçalayan vokalleriyle çarpışarak eşi benzeri olmayan bir müzik deneyimi sunarken duyusal bir saldırıya hazır olun. Kaosu kucaklayın, ustalığı kucaklayın ve ekstrem metalin manzarasını yeniden şekillendiren bu iki müzisyenin vahşi hünerlerine tanık olun.

Lubbock Lights – Disappear

Lubbock Lights, 2015 yılında Toronto, Ontario’da kurulmuş Kanadalı bir metal grubudur.

Disappear, grup üyelerindenbirinin başından geçen bir olayla ilgili gerçek öfke, ihanet ve kederin ham ve özür dilemeden dışa vurumudur. Sevdiği birinden son günlerinde faydalanılmasına seyirci kalan, ancak bu kişinin hatırasının yalanlarla lekelendiğini gören birinin öfkesini yansıtıyor. Kışkırtıcı imgeler ve yüzleştirici bir tonla Disappear, çözülmemiş yaraların acısına ve katarsis açlığına dalıyor. Yüreksizler için değil; kalp kırıklığının karanlık, yıkıcı yanını ve bastırılmış acının bazen zapt edilemez gücünü anlayanlar için.

Lubbock Lights

Liquid Fire – Chapelwaite

Chapelwaite, Stephen King’in “Short Shocker” Jerusalem’s Lot adlı eserinden esinlenen karanlık bir havaya sahip bir şarkı. Michal Jackson’ın Thriller’ına ya da Iron Maiden’ın Number of the Beast’ine benzeyen bir dış ses anlatımıyla yavaş ve karanlık bir girişin ardından şarkı yüksek enerjili bir power metal parçasına dönüşüyor

Liquid Fire – A name that stands for timeless power metal from Berlin.

Liquid Fire

Starwraith – The Dreamer

The Dreamer, ormanda bir cadıyla karşılaşmayı anlatan destansı bir masaldır. Kahramanı cadıyla bir anlaşma yapar ve gerçekleşebilecek ya da gerçekleşemeyecek şeylerin vizyonlarına sahip olur.

The Dreamer, Amon Amarth, Duskmourn ve Saor gibi gruplardan ilham alan epik bir metal şarkısıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu