Kritikler

1980

Fransız topraklarından çıkan güzelliklerden bir tanesi de 1980. İlk full-lenght albümleri olan ve grupla aynı adı taşıyan bu albüm bize grubun geleceğiyle ilgili birkaç tüyo da veriyor. Hani birazda Atheist ve Cynic 90 larda ne yaptıysa bizde şu an onu yapma geldik der gibi bir halleri var ki bunu hafif farklılıklarla birlikte bize sunuyorlar.Buna biraz Messugahımsı bi hava kattıgımızda ortaya 1980 cıkıyor diyebiliriz.

Deneysel çalışmaları ve özellikle Cynic ve Atheist ten kulaklarımıza kazınmış garip evrensel seslerinde kullanılması albüme keyif ve sürükleyicilik katmış. Özellikle yazımın başında belirttiğim gibi 90 lardaki jazz death metal akımını albümlerinde yansıtan grup ayrıca şarkılarında kullandıkları elektronik öğelerlede albümlerinde değişik bi hava yakalamışlar. Albümdeki tüm şarkı isimlerinin Fransızca olması ve tamamiyle enstrumental olmasıda albümle ilgili ayrı birer enstantane. Albümdeki son şarkı tamamiyle elektronik bir şarkı olup albümü çok farklı bir tarafa çekiyor olmasıda ayrı bi güzellik.

Kısaca 1980 albümü dinlenmesi gereken bir albüm özellikle deneysellik sevenler için birebir. Dinlemekte fayda var tavsiyemdir.

7,5/10

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu